Classic Volvo soutern africa expedition

NOG

De Voorbereiding.


Maandenlang zijn de mannen druk geweest met het prepareren van hun Volvo. Of het nou de Amazon, de P1800, de PV 544 of Volvo 142 is, de auto’s moeten  tegen een ‘Afrikaans stootje’ kunnen. Onderling werden tips en trucs uitgewisseld die door deze ervaren deelnemers in eerdere lange reizen zijn toegepast. Een aantal deelnemers zijn ‘net’ terug uit Zuid Amerika. In mei vond de Technische Keuring plaats bij een bekende Volvo dealer in Zeist, Broekhuis.  De Volvo’s `zijn gekeurd door een ervaren monteur die bij dit soort reizen speciaal wordt gevraagd vanwege zijn specifieke expertise.

Reizen door Zuidelijk Afrika vraagt ook een gedegen voorbereiding van de deelnemers.  Het vooruitzicht te gaan kamperen bleek voor sommige koppels een hoofdbreker. Als je nooit kampeert is het een uitdaging om de meest handige, compacte uitrusting samen te stellen. En daar bleef het niet bij; de auto’s zijn bijna 2 maanden voor de start van de Expeditie reeds verscheept naar Kaapstad en moesten derhalve al in juli worden ingepakt.

Om de uitrusting te toetsen vond in mei een kampeerweekend plaats op Camping ‘De Krakeling’ in Zeist. Een Afrikaans tafereel ontvouwde zich in de Zeister bossen. Diverse deelnemers hadden een daktent aangeschaft wat boven op een Hollandse Volvo een bijzonder gezicht is!


Een cursus potholes


Het planindex.htmlshapeimage_4_link_0
In ‘t nieuwsIn_t_nieuws.htmlshapeimage_6_link_0
Deelnemer blogsBlogs.htmlshapeimage_8_link_0
RouteRoute.htmlshapeimage_10_link_0
De voorbereidingshapeimage_12_link_0
HoogtepuntenHoogtepunten.htmlshapeimage_14_link_0
Klassieker op expeditieExpeditie.htmlExpeditie.htmlshapeimage_16_link_0shapeimage_16_link_1
LinksLinks.htmlshapeimage_18_link_0
ReactiesReacties.htmlshapeimage_20_link_0
Met dank aanDank.htmlshapeimage_22_link_0
Kiekjeshttp://hberns.home.xs4all.nl/kiekjes/shapeimage_24_link_0