Classic Volvo soutern africa expedition

NOG

25/9 De laatste meters over gravel zijn nu gereden. De Golden Gate en de Drakensbergen veroorzaakten vele volle kaarten van de fototoestellen en volle harddisks van de videocamera’s. Kijk gauw op de blogs voor de laatste nieuwtjes.


Afrika, een continent dat tot de verbeelding spreekt. Wildparken, ruig en dunbevolkt terrein, townships, gastvrije mensen, grote steden, een kampvuur onder miljarden fonkelende sterren. Als je eenmaal door het continent hebt getrokken, ben je eraan verslaafd.

Dit alles mee te maken vanuit je eigen klassieke Volvo is een kans die je niet snel zult krijgen.

Van eind augustus tot eind september 2012 gaan we met maximaal 15 klassieke Volvo's (tot en met de 164)  en de support car, een Land Rover Defender genaamd Joost naar Zuidelijk Afrika. 

De organisatie, Evert en Gerrie, Tim en Sanne zijn besmet met het Afrika-virus en komen er vaak. Tim en Sanne zijn lid van de Zuid-Afrikaanse Volvo klassieker vereniging en hebben, behalve met hun Land Rover, ook al eens met een geleende Amazon door het land getrokken. De ervaringen en contacten van de vier zijn de basis van de organisatie van deze reis. 

Het wordt een reis voor avontuurlijke mensen die tegen een stootje kunnen. In Afrika kun je namelijk nooit ergens zeker van zijn. Als weer eens alles anders loopt dan gepland heb je aanpassingsvermogen en veel geduld (een Afrikaan zegt dan zelf: “In Zwitserland hebben ze het uurwerk uitgevonden maar wij de tijd”) nodig. Een veelgehoorde verzuchting is dan ook "nou ja, TIA" (This Is Africa).

Ongeveer de helft van de overnachtingen zal in de zelf meegebrachte tenten plaatsvinden, op goed georganiseerde kampeerplaatsen met volgens goed Afrikaans gebruik, de braaiplaats bij iedere plek en sanitaire voorzieningen die in de regel schoner zijn dan wij in Europa gewend zijn. Andere nachten verblijven we in eenvoudige lodges. Voor de kampeeravonden neemt iedereen zelf het avondeten mee, (er zijn onderweg veel goed voorziene supermarkten) en maken we individueel of in groepsverband ons eigen potje klaar. (inspiratie nodig? Zie http://www.wegsleep.co.za/se-jou-se/forum/kampkos/kampkos/kuierkos-resepte-aanslag).

Verwacht dus geen strak georganiseerd programma met een passieve inbreng, maar een avontuur met mede Volvo liefhebbers.        

Het planshapeimage_4_link_0
In ‘t nieuwsIn_t_nieuws.htmlshapeimage_6_link_0
Deelnemer blogsBlogs.htmlshapeimage_8_link_0
RouteRoute.htmlshapeimage_10_link_0
De voorbereidingVoorbereiding.htmlshapeimage_12_link_0
HoogtepuntenHoogtepunten.htmlshapeimage_14_link_0
Klassieker op expeditieExpeditie.htmlExpeditie.htmlshapeimage_16_link_0shapeimage_16_link_1
Kiekjeshttp://hberns.home.xs4all.nl/kiekjes/shapeimage_18_link_0
LinksLinks.htmlshapeimage_20_link_0
ReactiesReacties.htmlshapeimage_22_link_0
Met dank aanDank.htmlshapeimage_24_link_0